prljavo kazalište

Generacijski uvjerljivo za petama Parnom valjku, rock punk bend iz zagrebačke Dubrave ove godine slavi 43. godišnjicu postojanja. Ranije godine benda obilježili su teži tekstovi u punk stilu, što je u tadašnjem društvu izazvalo bojkot državnih medija. Prljavce je to potaknulo da još žešće stvaraju, što je rezultiralo nastankom albuma Crno-bijeli svijet i istoimenog hita koji se i danas rado vrti.

Nakon što se grupi pridružio Mladen Bodalec - sadašnji pjevač i, uz Jasenka Houru i narančaste kovrče, još jedan zaštitni znak benda, popularnost raste, nova se ploča masovno prodaje, a Prljavo kazalište izrasta u sastav čiji se koncerti posjećuju u sve većem broju. U skladbama je često prisutna nostalgija za starim ljubavima i mladošću s kojom se publika veoma lako poistovjeti, pa se na nastupima pretvori u dodatan prateći vokal unoseći emocije i stvarajući posebnu atmosferu. Prljavci nostalgiju vješto prekinu i skladbama poput „Previše suza u mom pivu“ uz koju posjetitelji vrlo rado skakuću unatoč mogućnosti prolijevanja te pive...

I dok svi nestrpljivo iščekujemo novi album, družimo se uz ovaj bend u Medulinu na posljednjoj večeri Adria Summer Festivala. A album, tko zna – „Možda dogodine“!